Planeet Maa- maismaa ja vesi.

Ühel pisut sombusel jaanuaripäeval märkasime lastega, et meie taaskasutuspaberikasti on kogunenud omajagu väiksemaid värvilisi paberijääke.
Rebisime lastega osad paberijäägid tükikesteks ja iga laps meisterdas omale planeedi Maa. Loodetavasti seinale kleebituna meenutab see meile koduplaneedi keskkonna hoidmise vajalikkust :)
Lapsed juba teavad, et Maal on vett rohkem kui maismaad ja ka seda, et ilma veeta ei oleks meie elu võimalik.
Meisterdamises oli samuti vajalik tähelepanu pöörata vee ja maismaa osakaalule. Eesmärgiks oli sinakat pinda kleepida rohkem kui rohekat. Mõni laps taipas ja tähistas helesinise tooniga ka Arktika ja Antarktika.
Jaanuari viimasel nädalal valis iga laps oma lemmiku keskkonnateema. Õpetaja abiga toimus teemade hääletus, mille tulemusel kogus enim hääli tsunaami ehk hiidlaine.

Enim hääli saanud teema sissejuhatuseks näitlikustasid õpetajad pika sinise lina abil veealuse maavärina mõju veepinnale (linale). Seejärel vaatasime lastega lühikaadreid aegade suurimatest hävitavatest hiidlainetest. Peale võimsaid emotsioone jätkusid isealgatuslikud temaatilised arutelud ja rollimängud juba õues.