EESTI VABARIIK 103

Roheline rühm tähistas sel aastal oma armsa kodumaa 103ndat sünnipäeva järjest mitmel nädalal. Kogu veebruari kuu oli pühendatud eelkõige Eestimaale, meie riigile ja rahvale, eesti toidule. 




EESTI LOODUS

Olles väsinud kaugetes, liialt külmades (Arktilises kliimas) ja liialt kuumades (troopilises kliimas) maades reisimisest, hakkas hing üha enam igatsema tagasi Eestimaale. Maale, kus eksisteerib neli aastaaega. Maale, kus kõik on armas ja tuttav. Maale, mis on küll väike, kuid see-eest üks rohelisemaid ja puhtamaid maid maailmas. 

Ühes hommikuses vestlusringis tuligi teemaks Eesti loodus. Kirjeldasime erinevatele loomadele ja taimedele vajalikke elupaiku (niit, soo, raba, mets), vaatlesime videoid ja pilte ning püüdsime selle ilu ka ise ka pildile maalida.




EESTI SÜMBOOLIKA

Edasi tuletasime meelde, milline sümboolika kuulub Eesti riigi juurde. Jaotasime sümbolid riigi- ja rahvussümboliteks, kuulasime hümni ning iga nädalaga kasvas üha sisukamaks ka meie Eesti nurk. Sidusime sümbolite kordamise ka tasapinnaliste kujundite õppega ning õppisime märkama kujundeid ka enda ümber.



Edasi kasvas sellest nurgakesest õpetajate, lapsevanemate ja laste koostöös näitus "Meie Eestimaa", mis andis meile võimaluse reisida veidi ajas tagasi ja võrrelda meie ja vanemate eestlaste elu ja olu.

18. veebruaril tähistasime Eesti Vabariigi sünnipäeva ka saalis. Aktusel esitasid kõik rühmad õpitud laule, tantse ja luuletusi. See oli ilus ja meeldejääv pidupäev.





EESTI TOIT

Nii mõnelgi päeval võis Rohelisest rühmast tunda hõrkusid toiduaroome. Ühel päeval küpsetasime eesti rahvustoitu karaskit. 








Tundsime end köögis nagu kodus ja avasime Vabariigi sünnipäeva eel rühmas suisa Eesti Restorani, mille nimi selgus hääletuse tulemusena ning mille menüüst aru saamiseks, pidime kõigepealt häälima ja täitma sõnalüngad. Menüüst leidis järgmised toidupalad:


EELROOG: VÄRSKED ÕUNAVIILUD                                         HIND 2 EUROT

PEAROOG: KILUVÕILEIVAD MUNAGA                                    HIND 4 EUROT

MAGUSTOIT: KAMAVAHT METSMAASIKATEGA                  HIND 3 EUROT





Menüü koostamise ja toidu tegemise käigus saime harjutada ka tekstülesannete lahendamist ja korrata lisaks tasapinnalistele kujunditele ka ruumilisi geomeetrilisi kujundeid (kõrvutades kera õunaga; risttahukat võitükiga jne). 













ELAGU EESTI!