Sügisannid

See nädal oli meil teemaks sügis aias. Arutasime millised muutused toimuvad looduses ning millised sügisannid saavad valmis aias.

Lapsed voolisid omal valikul puuvilju ja juurvilju.

Meie taimekastides olid valmis saanud peet, sibul ja porgand. Lõikasime valmis ja sõime lõunasöögi kõrvale. 



Õpetajate üllatuseks oli laste lemmik roheline sibul :)

Arutasime lastega kas ja miks on puuviljad/juurviljad kasulikud ning mida tehakse talveks sügisandidest. Ja otsustasime teha kõrvitsasalatit.. 

Selleks oli meil vaja kõrvitsat, vett, äädikat, kaneeli, nelki ja suhkrut.

Esiteks oli vaja teha ettevalmistus.

1. Õpetaja kooris kõrvitsa ära.

2. Lapsed lõikasid kõrvitsa väikesteks kuubikuteks ja panime kaussi.

3. Lisasime vett.

4. Lisasime söögiäädikat.

4. Segasime ära  ja jätsime üheks ööks seisma.


Järgmisel päeval....

1. Panime vee keema. Lisasime suhkrut ja maitsestasime kaneeli ja nelgiga.


Lastele tekitas kaneeli ja nelgilõhn elevust. :)



2. Segasime ära.

3. Kallasime kõik kõrvitsa potti.

Jätsime kõrvitsa keema ja lõunasöögiks saime juba süüa enda tehtud kõrvtsasalatit!

Head isu! :)