KÜPSE, KÜPSE KEEKSIKENE!

 23. novembril võis meie lasteaia maja peal tunda imelist kaneelist küpsetiste lõhna, kuna Rohelise rühma lapsed olid pistnud ahju ise valmistatud keeksitaigna.


Kõik sai alguse juba Mihklikuul, mil lapsevanemad saatsid meile rühma mõned kõrvitsad. Niisiis saigi võetud ette mõned kõrvitsa retseptid. Alustasime kõrvitsasalatiga ja lõpetasime keeksiga. 

Toiduvalmistamise päevi ootavad lapsed tavaliselt erilise innuga, nii oli ka keeksi valmistamisega. Neile meeldib ise katsetada, avastada ja pärast ise tulemust maitsta.

Sel korral viisime kokkamise tegevust läbi kahes eraldi rühmas. igal rühmal oli laua peal kirjas, millega nemad tegelevad ning mida selleka vaja läheb. Kuivainete rühm pidi minema nö "poodi" ja leidma sealt enda ülesannete täitmiseks vajalikud toiduained ja vahendid. Seega olid lõimitud ka keele ja kõne valdkond, kaalumisel ja mõõtmisel läks vaja matemaatilisi teadmisi ja oluline oli meeskonnatöö ning vastutuse jagamine. Rühmal, kelle kanda jäid vedelamate koostisosade segu valmistamine, toimetasid samade juhiste alusel, kui kuivainete grupp. 

Annabelle arvas, et retsept tuleks igaksjuhuks ka ümber kirjutada. Topelt ei kärise!


Hoolega kontrolliti, et kõik oleks grammi pealt täpne!


Julgemad proovisid kätt ka riivimises.

Kui aeg oli seal maal, et igal rühmal said ülesanded täidetud, mingi kokku ühe laua umber ja segati ettevaatlikult kuivained vedela segu hulka. Hakkaski tekkima tainas! Iga laps, kes soovis, sai proovida tainast segada. Kõige viimased segamised tegi õpetaja ja tainas saigi laste poolt enne võiga määritud ja jahuga ülepiustatud vormidesse. Oh seda rõõmu!




Nüüd oli aeg keeksid ahju asetada, sobiv temperatuur ja aeg vastavalt retseptis toodud juhistele valida ning sel ajal kui keeksikesed kerkisid saime korrastada lauad. 


Keeks sai valmis imemaitsev ja meelitas nii mõnedki külalised meie rühma, kellele lahkesti oma keeksist tükikest pakkusime.