Kollased ahhaa teaduskeskuses

Uut nädalat alustasime õppekäiguga Ahhaa teaduskeskusesse. 

Esialgu suundusime laborisse, kus ootas meid ees šokolaadi valmistamine.

Kuulsime šokolaadi värvikast ajaloost ning tutvusime selle koostisosadega.

Šokolaadi tehes on tähtis, et kõike saaks õigetes kogustes. Sellepärast kasutasime me toidukaalu, et koostisosi korralikult kaaluda.

Kõigepealt lisasime 12g kakaod.

27g tuhksuhkurt, et šokolaad ikka magus tuleks.

Ja lõpuks 22g võid, et šokolaad taheneks.

Tegutsesime meeskondades, et kõik midagi ise teha saaksid.
Šokolaad koosneski ainult 3st komponendist, kui need kokku olid segatud, siis panime need külmkappi tahenema ja haarasime pärast lasteaeda kaasa. 

Peale laborit sisenesime ahhaa eksponaatidega tutvuma. Vaatamist ja tegutsemist oli palju ning aeg läks ruttu.
Tegime värvikahuriga vahvaid pilte ja panime proovile oma tasakaalumeele.

Eriti vahva oli enda keharaskust nöörist kõrgele tõmmata ja siis alla lasta!

Saime olla ka ehitajad!
Julgeamad lasid end nööriga üles vinnata ja siis proovisid end alla libistada.

Nägime  elus tibusid ja  sipelgate tegutsesmist.




Aeg möödus kiiresti,kuid huvitavalt. Saime palju targemaks ja ka enda julgust ja osavust proovile panna. Päev lõppes magustoiduks endavalmistatud šokolaadi söömisega. Küll see maitses ikka hästi!