Kollaste kõrvitsakeeks

                                               

Sügisandide näitusele tõi Sara meile suure uhke kõrvitsa, mille nad emmega olid koduaias kasvatanud. Nüüd otsustasime sellest kõrvitsast küpsetada kõrvitsa- kohupiimakeeksi, retsepti jagas meiega rohelise rühma õpetaja Daire.
                                     

Kõigepealt vaatasime üle koostisosad, millest keeksi küpsetama hakkame, neid oli päris palju.  Seejärel tegime selgeks ohutu riivimise reeglid ja asusime tööle. Esimeseks ülesandeks sai kõrvitsa riivimine. Küll see kõrvits oli libe ja tahtis näppude vahelt plehku panna, kuid saime hakkama.

                                               
Teiseks tööks sai suhkru, või, munade ja kohupiima vahustamine mikseriga. See töö meeldis kõigile ning oli paljudele lastele esimene kord mikserit kasutada.

Nüüd lisasime riivitud kõrvitsa taigna sisse.

Hakkisime šokolaadi pisikesteks tükkideks.


                              Segasime kokku kuivained: jahu, sooda, küpsetuspulber, sool ja kaneel.

Lisasime segatud kuivained taigna sisse.

                                                 Segasime kogu taigna korralikult läbi.


Võtsime segamisel abiks ka mikseri, et ikka korralikult  segatud saaks.

                                            
Nüüd taigen koogivormidesse.

Vaatasime üle ohutu ahju kasutamise reeglid ning panime ahju sooja ning peagi saime panna keeksid ahju küpsema. Varsti oli terve Väike Pauline maja magusat koogilõhna täis.


                                                  Kook on valmis ja asume sööma! Küll sai maitsev!